
Ricottové guľky na pradajkovej omáčke s konjacovými špagetami
Nutričné vlastnosti/ * porcia
Energia: 1239,5 kJ / Kcal: 299,
bielkoviny: 16,4 g, sacharidy: 25,32g ( z toho cukry 5,07g), tuky: 14,13g (z toho nasýtené mastné kyseliny – 0,99g), transmastné kyseliny: 0,1g, cholesterol: 100mg, vláknina: 4,39g, vápnik: 43,67mg.
Použitím Slim Pasta® Špagety miesto klasických špagiet ušetríte až 600 kJ (141 kcal)!
Na 4 porcie potrebujeme:
- 2 balíčky konjacových cestovín – špagiet
- 130 g čerstvého špenátu (prípadne mrazeného listového špenátu)
- 80 g Ricotty
- 2 vajcia
- 70g ryžových jemných vločiek
- 4 strúčky cesnaku
- 500g čerstvých rajčín (prípadne konzerva lúpaných krájaných rajčín)
- jedna cibuľa
- 1 ČL mletej škorice
- 2 ČL chia semiačok
- olivový olej
Príprava:
v miske zmiešame na väčšie kusy nasekané špenátové listy z ricottou, vajcami , chia semiačkami a ryžovými vločkami – necháme 30 minút odležať v chlade. Medzitým si do hrnca dáme 4 čajové lyžičky olivového oleja, pridáme rozdrvené strúčiky cesnaku, na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme pokiaľ cibuľa nezmäkne. Potom pridáme nakrájané olúpané rajčiny (prípadne rajčiny z konzervy), podusíme cca 15 minút a potom rozmixujeme na omáčku. Vezmeme si pripravenú ricottovú zmes a vytvarujeme 12 gulí, ktoré vložíme do omáčky a varíme asi 6 – 8 minút, približne v polovic doby varenia gulky pomocou lyžice obrátime. Podľa návodu si pripravíme konjacové cestoviny – zlejeme z konzervačnej tekutiny, 2-3x prepláchneme pod studenou vodou a potom varíme 2-3 minúty v osolenej vode. Špagety a omáčku rovnomerne rozdelíme na štyri taniere a na každú porciu dáme 3 guľky. Nakoniec posypeme strúhaným parmazánom