
Špenátovo-moringové lievance
Ak máte radi lievance na všetky spôsoby tak, ako ja, určite si prídete na svoje aj pri týchto špenátovo-moringových. Sú veľmi chutné a môžete ich kombinovať s rôznymi druhmi nátierok, či použiť ich ako prílohu. Ja som zvolila ako „plnku“ bryndzu, no viem si ich veľmi dobre predstaviť aj v podobe prílohy napríklad ku grilovanému tofu so zeleninou. Fantázii sa medze nekladú, hlavne keď máte taký výborný základ.
Na prípravu potrebujeme:
1 hrnček celozrnnej hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
1/2 hrnčeka rastlinného mlieka
3 čajové lyžičky oleja
2 hrnčeky čerstvých špenátových listov
2 strúčiky cesnaku
2 čajové lyžičky Provitality Moringa prášku
2 čajové lyžičky Provitality Kelp prášku (alebo podľa chuti – používam ho miesto soli)
Bryndza (riccota, cottage cheese, alebo čo vás napadne)
Najskôr si pripravíme špenátový základ lievancov. Rozmixujeme špenát s cesnakom a mliekom, pridáme Moringu a Kelp a olej. V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a na koniec zamiešame so špenátovým základom. Cesto by malo byť nie príliš riedke, ani príliš husté. Poriadne premiešame a na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja pečieme lievance. Nakoniec lievance prelejeme bryndzou. Podávať môžme s čerstvým zeleninovým šalátom.