
Zapekaná quinoa
Zapekaná quinoa s morskou riasou Kombu je výborné, pestré, komplexné a jednoduché jedlo. Všetko dáte do jednej zapekacej misy do rúry piecť a za necelú hodinu si môžete pochutnávať na tejto dobrote. To, čo dodá toto jedlo vášmu telu sa ani nedá spočítať, obzvlášť prínosné sú morské riasy, ktoré obsahujú okrem iného aj jód.
Na prípravu potrebujeme:
1 hrnček quinoy
4 veľké paradajky
1 cibuľu
1 cesnak
2 lyžice Provitality Yeast vločiek (nutričné kvasnice)
3 lyžičky Provitality Kelp prášku
Fazuľa
Hrášok, alebo kukurica (mrazený či konzervovaný)
Provitality Kombu riasu
Olivový olej
Na olivovom oleji si zľahka opražíme cibuľu a cesnak. Do veľkej zapekacej misy dáme premytú quinou, paradajku nakrájanú na kocky, cibuľu a cesnak z panvice a zalejeme pohárom vody. Do zmesi pridáme ďalej 2 llyžičky prášku Kelp, dobre všetko spolu premiešame. Misu zakryjeme pokrievkou (alobalom) a dáme do vyhriatej rúry na cca pol hodinu. Potom vyberieme z rúry a do zmesi pridáme fazuľu, hrach (alebo kukuricu) a morskú riasu Kombu, ktorú sme si pred tým namočili cca na 30 minút do vody a nakrájali na úzke rezance. Ak už v pekáči nie je voda, dolejeme ešte asi 1 dcl. Pečieme ďalších 30 minút (resp. dokým sa nám neuvarí quinoa). Nakoniec, keď je quinoa dovarená posypeme vrch Provitality Yeast vločkami a dáme na pár minút zapiecť do rúry. Po zapečení vyberieme pekáč z rúry a môžme rovno podávať.