Milujem jar! Tak, ako ožíva príroda, všetko sa začína prebúdzať, zelená je krásne mladá a všetko vonia. Pohľad na kolobeh prírody ma dobíja energiou. I telo si pýta niečo svieže, pestré.
V obchode ma viedla ma samotná chuť. A všetci sme si pošmákli. Ešte aj bez výčitiek! Ako sladidlo som použila samotné ovocie a Lucuma prášok.
Prášok sa vyrába z ovocia lucuma. Pochádza z Južnej Ameriky, kde sa pre svoju sladkosť teší obľube už tisícročia. V peru majú z nej dokonca i zmrzlinu a tá je, div sa svet, najvyhľadávanejšia. Lucuma nie je liek, no je výborná na hojenie rán, zlepšenie pleti, i potlačenie chuti do jedla pri diéte nielen pre svoj nízky glykemický index. Vďaka zastúpeniu vlákniny, železa, betakaroténu, vitamínu B3 a ďalších sa oplatí mať lucumu v podobe prášku doma.
Potrebujeme:
250g ricotty
1 téglik malého bieleho jogurtu
1,5 zrelého manga
1 balenie čučoriedok
šťava z 1/2 limetky
2 hrste celozrnných sušienok alebo piškótov
1čl Provitality Šípka prášok
Provitality Lucuma prášok podľa chuti a sladivosti manga
Očistíme si mango. Jedno celé mango rozmixujeme na pyré a polovicu nakrájame na menšie kocky.
V miske zmiešame ricottu s jogutrom. Pridáme mango, šťavu z limetky, prášok šípky a premiešame. Celé to podľa chuti dosladíme lucumou (ja som dala 2čl).
Keksy, resp. piškóty si nadrvíme na menšie kúsky, nie na prach.
Do misiek či pohárov vrstvíme keksy, krém, mango s čučoriedkami a opäť keksy, krém….
Dáme do chladničky na pár hodín odležať, aby keksy nasali vlhkosť z krému a stali sa jemnejšie.
Dobrú chuť!
POZN.: Dezert je pre tri - štyri osoby.
Recpet pre Vás pripravila Naty 🙂