Poznáte slnečnicovú múku? Nádherne zelená, “shreková”. Jadierka sa mechanicky olúpu, za studena vylisujú olej a následne pomelú na jemnú múku. Samozrejme, celý proces bez chemikálií. Má vysoký obsah bielkovín, nízky obsah tukov a uhľohydrátov a vyborná je do chleba i pagáčikov.
Potrebujeme:
130g slnečnicovej múky
50g čirokovej múky
50g cícerovej múky
20g ryžovej múky
100g kokosového oleja
20g Provitality nutričné droždie
½ – 1ČL Provitality kelp prášok– morská riasa
1 vajce
30g nastrúhaného cheddaru
200ml rastlinnej smotany
3ČL vínneho kameňa
+vajíčko na potretie a semienka na posypanie
Ako na to:
Všetky suroviny zmiešame spolu v mise. Dbáme na poriadne premiešanie. Polievkovou lyžicou naberáme z hmoty a v rukách vygúľame guľu. S cestom sa dobre pracuje.
Guľu dáme na plech s papierom na pečenie a roztlačíme ho na placku hrubú 1 cm. Spotrebujeme takto celé cesto, zmestí sa nám na jeden veľký plech. Placky nezväčšia objem do šírky výrazne, môžeme ich dávať bližšie k sebe. Placky potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a dáme piecť do rúry na 180´C 20minút.
Po upečení necháme placičky vychladnúť na plechu, trochu spevnejú.
Slané, dobré, výživné:)
Dobrú chuť!
Recept pre vás s láskou pripravila Naty s “Chuť od Naty”