Nedokázala som rozdýchať moju obrovskú chuť na krevety. Šla som do obchodu po citróny, no zrazu som sa ponáhľala cez celý market ku krevetám. Koniec-koncov, som rada, že som chuti podľahla. Žiaden recept som nepozerala, len som sa sústredila na vytúženú chuť. Žiaden kameň v žalúdku, či únava. Vďaka ryžovým rezancom vhodné i pre celiatikov. Pre nízky obsah tuku a ľahkú stráviteľnosť radím k zdravým pokrmom. Podpora imunity, peristaltiky čriev, prečistenie organizmu, znižovanie rizika srdcovo-cievnych ochorení, zastúpenie omega 3mastných kyselín. Pridaním Provitality Kelp prášku, (pomletej riasy) je zastúpených viac ako 70 druhov minerálov vrátane jódu, vitamíny C, E, A, B6 a B12.
Takže, nech sa páči:
Potrebujeme:
200g ryžových rezancov
160g kreviet
1PL oleja
1PL chilli oleja
1čl chilli vločiek
1PL sójovej omáčky
2cm čersvého zázvoru
1PL šťavy z citróna
2čl trstinového cukru
1 strúčik cesnaku
2PL horčičných semienok
vňať divoký cesnak na posypanie
Ako na to:
Do misky si nastrúhame najemno zázvor, cesnak, pridáme sójovku, citrón, chilli olej, chilli vločky a cukor. Premiešame a vsypeme krevety. Dobre premiešame. V marináde necháme cca 30minút marinovať.
Dáme variť vodu na rezance. Do misy si dáme vlažnú vodu a namočíme do nej rezance, aby zmäkli. Stačí 5 minút.Vodu zlejeme a šupneme ich do vriacej vody. Varíme 2-4minúty. Scedíme, opláchneme studenou vodou, aby nelepili.
Na panvicu si dáme 1PL oleja, po rozpálení vhodíme horčičné semienka a krátko ich opražíme. Do panvice pridáme krevety aj s omáčkou a orestujeme. Krevety sú do pár minút hotové. Pridáme rezance, dobre premiešame a na záver posypeme, pršáškom z morskej riasy Kelp a vňaťou divokého cesnaku.
Recept pre Vás pripravila Naty z “Chut od naty“