Šalát z červenej repy a konjacovej ryže.
Nutričné vlastnosti/ * porcia
Energia: 1036 kJ / Kcal: 248
bielkoviny: 8,1 g, sacharidy: 17,4g ( z toho cukry 9,99g), tuky: 17,04g (z toho nasýtené mastné kyseliny – 4,54g), transmastné kyseliny: 1,07g, cholesterol: 21,75mg, vláknina: 5,03g, vápnik: 134,7mg.
Použitím konjacovej ryže Slim Rice® miesto klasickej ryže ušetríte až 1392kJ (332 kcal)!
Na 2 porcie potrebujeme:
1 balíček konjacovej ryže, 250 g červenej repy, 50g syru balkánskeho typu, 80g rukoly, ¼ hrnčeka vlašských orechov, lyžičku olivového oleja, lyžicu balsamicového octu.
Príprava:
rúru rozohrejeme na 200⁰C, repu zabalíme do alobalu, dáme na plech a pečieme cca 50-60 min. (resp. do mäkka). Keď je repa hotová necháme ju ochladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky Konjacovú ryžu pripravíme podľa návodu – prepláchneme ju pod tečúcou vodou a varíme 2-3 minúty v osolenej vodeV miske zmiešame ryžu s červenou repou, posekanými orechami, olivovým olejom, balasamicom a rukolou, Dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme balkánsky syr.