Cuketovo-šalviové cestoviny sú veľmi chutné a expresne rýchlo pripravené jedlo. Vďaka pridaniu Provitality Yeast – nutričných kvasníc bude cuketová omáčka krásne krémová, s jemnou syrovou príchuťou. Okrem toho sú nutričné kvasnice výborným zdrojom vitamínov skupiny B.
Potrebujeme:
(na dve porcie)
1 menšiu cuketu
2 strúčiky cesnaku
2-3 lístky čerstvej šalvie
sušené paradajky v oleji
2-3 pl Provitality Yeast
50ml – 100ml vody
soľ
cestoviny podľa vlastného výberu
Ako na to:
V hrnci privedieme vodu k varu a následne podľa typu zvolených cestovín ich uvaríme. Kým sa nám varia cestoviny si očistíme cesnak a ošúpeme cuketu. Na olivovom oleji osmahneme nakrájaný cesnak, pridáme na kúsky natrhané čerstvé šalviové lístky a na menšie kúsky nakrájané sušené rajčiny (cca 2-3 ks). Premiešame a priadáme nastrúhanú cuketu. Osolíme, podlejeme vodou (pridáme najskôr menšie množstvo vody) a dusíme cca 3 minuty. Takto podesenú zmes dohladka vymixujeme ponorným mixérom. Ak sa nám zdá zmes príliš hustá prilejeme ešte vodu a prevaríme. Nakoniec celú zmes zahustíme Provitality Yeast – nutričnými kvasnicami. Tie okrem toho, že nám omáčku pekne zahustia, dodajú jej jemne syrovú príchuť. Omáčkou prelejeme cestoviny, môžeme dozdobiť sušenými rajčinami a čerstvou šalviou.
Dobrú chuť!