Čokoholik musí dostať svoju patričnú dávku, aby bolo všetko v poriadku. Ako jedna z nich sa však držím striktne zásady kvality.
Čokoládu samotnú som už predlho nejedla. Vždy ju zjem v nejakom koláči či dezerte – dopĺňam tak vitamíny čokoládou:)
Ak mám chuť na megadávku, siahnem po brownies. Aj keď to znie zvláštne, pridávam i prášok z huby chaga. Ani stopy po hríbovej chuti.
No povedzte – kto by neuvítal čoko bombu s minerálmi, vlákninou, antioxidami, flavonoidmi a ďalšími pomocníkmi dlhovekosti? 🙂
Potrebujeme:
150g kvalitnej horkej čokolády
100g masla
50g pohankovej múky
150g muscovado cukru
100g jemne pomletých mandlí
1čl vínneho kameňa
3 vajcia
2čl chia semienok
štipka soli
300g čiernych ríbezlí
4PL trstinového cukru
Ako na to:
V miske nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. V druhej miske zmiešame, múku, cukor, mandle, soľ, vínny kameň, chia semienka a prášky. Keď je čokoláda rozpustená a mierne vychladnutá, vťukneme dnu vajíčka, trochu našľaháme. Vsypeme misku so sypkými surovinami, dobre premiešame a zmes dáme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170´C 25-30minút. Po upečení necháme vychladnúť.
V rajnici necháme rozvariť ríbezle s cukrom. Rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Vzniknutý coulis dáme do krčiažteka. Pri podávaní brownies prelejeme s ríbezľovým coulis.
Dobrú chuť!
POZN.: Mám rada vyššie brownies. Použila som malý plech s rozmermi 19x27cm.
Recept od “Chut od Naty”