Pizza, nepoznám hádam človeka, ktorý by ju nemal rád. Vyskúšajte túto jej zdravšiu verziu. Je to vynikajúce, výžívné a hlavne rýchlo pripravené jedlo.
Potrebujeme:
množstvo na 2 ks
1 strednú cuketu (alebo 2 menšie)
2 vajíčka
2 PL ovsenných vločiek
2 PL špaldovej celozrnnej múky
1 PL Provitality Alfalfa prášku
1 čl Provitality Yeast – nutričných kvasníc
2 strúčky cesnaku
soľ, čierne korenie, ghee (alebo iný tuk) na pečenie
Ako na to:
Cuketu si ošúpeme a očistíme od jadier. Nastrúhame ju na hrubo a posolíme. Necháme chvíľku odstáť, aby pustila šťavu, ktorú potom vyžmýchame. Do vyžmýchanej cukety postupne pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame. Na panvici si rozohrejeme 1 čl ghee a nalejeme na ňu polovicu cesta. Placku pomaly pečieme na miernom ohni z oboch strán. (to isté potom urobíme i s druhou polovicou)
Na placku – pizzu následne môžeme navrstviť ingrediencie podľa chuti. Ja som zvolila veľmi jednoduchú verziu – rajčiny, bazalku a kozí syr, Fantázii sa ale medze nekladú. Placku si môžete kludne obložiť aj ako “klasickú pizzu”, a dať zapiecť do trúby.