Zdravá, pestrá strava plná vitamínov je to naj pre naše telo. Osobne nemám nutkanie utekať do fast foodov, aby som zahnala hlad a chuť na niečo dobré. Baví ma variť kreatívne. Tá radosť z ďalších kombinácií chutí je nezameniteľná. Na čo sa skĺzať k tomu starému, nezdravému a fádnemu, keď môžeme mať čerstvé, pestré, chutné – áno, chutné!, ľahké a zdravé? Tento kráť vynikajúce špagety s nutričnými kvasnicami.
Vegáni a vegetariáni ich vyhľadávajú pre príjemnú, smotanovo- orieškovú chuť, ktorou nahrádzajú syr. Navyše, obsahujú takmer celý rad vitamínov B(okrem B12), kompletné bielkoviny, sú bez lepku a nízky obsah sodíka a tuku je ešte ako bonus:) Áno, správne si myslíte, múku nám neprekypria. Chlieb či rožky z nich nebudú 🙂
Za to chutný, ľahký obed či večera sa môže podávať do 15 minút sakum-prásk!:)
Potrebujeme:
200g špagiet
4 fialové mrkvy
3-4 strúčiky cesnaku
provensálska soľ ( zmes soli, korenia a tymianu)
biele korenie
olivový olej
lístky čerstvej bazalky
2PL Provitality Yeast vo forme vločiek na osobu
Ako na to:
Dáme si variť vodu na špagety. Osolíme a po zovretí vhodíme špagety do vody. Fialovú mrkvu si očistíme a škrabkou naškrabeme na tenké pásiky vzhľadom pripomínajúce špagety. Keď sa špagety varia cca 5minút, alebo sú v polovici varenia (čas závisí od druhu a značky špagiet), na veľkú panvicu si pretlečíme cesnak, pridáme olej a zapneme plameň.
V momente, keď sa začne cesnak smažiť, pridáme mrkvu, osolíme a okoreníme. Asi minútku restujeme, podlejeme naberačkou vody zo špagiet a zastavíme smaženie. Pridáme z hrnca špagety (naberáme ich kliešťami a nečakáme, čo z nich otečie všetka voda. Tá urobí dobrú omáčku.) Zmes premiešame. Špagety okamžite začnú preberať sfarbenie z mrkvy. Stiahneme z plameňa, posypeme čerstvou bazalkou a ihneď podávame.
Na tanieri posypeme nutričnými vločkami.
Dobrú chuť!
Recept pre nás pripravila “Chuť od Naty”