Súboj s časom pozná asi každý. Niekedy by nám nestačilo ani 28hodín denne, aby sme postíhali, čo je našou povinnosťou. Nieto ešte čas na naše túžby. Čo však nemôže ovplyvniť nedostatok času, je naše stravovanie.
Zdravé rýchlovky sú trefou do čierneho. Keď filet lososa nakrájame na kocky a osmehneme, rátame prípravu na minúty. Zdravé, chutné, šťavnaté, vyvážené… No to stojí za to, čo poviete?
Potrebujeme:
1filet lososa
3strúčiky cesnaku
olivový olej
3PL extra panenského olivového oleja
1PL citrónovej šťavy
1cm nastrúhaného zázvoru
1PL sójovej omáčky
2čl trstinového cukru
1/2čl Provitality Schizandra prášok
1/2čl Provitality Reishi huba prášok
hrsť čerstvého oregána
šalát podľa vlastného vkusu
Ako na to:
Lososa zbavíme kože veľkým nožom si trochu oddelíme mäso od kože, aby sa nám koža dobre držala. Následne už len jedným pevným potiahnutím režieme tesne popri koži. Koža nám ostane v ruke. Tú nepotrebujeme.
Mäso nakrájame na kocky. Na panvicu prelisujeme cesnak, pridáme olej a zapálime plameň. V momente, ako sa začne cesnak smažiť, pridáme lososa a osmahneme. Sem tam premiešame.
V miske si zmiešame extra panenský olivový olej, citrónovú šťavu, zázvor, sójovku, cukor a Provitality prášky.
Šalát dáme do misy. Naň naskladáme osmahnutého lososa, posypeme oregánom a prelejeme zálivkou.
Výborná ľahká večera, ktorá príjemne zasýti:)
Dobrú chuť!
Recept pre nás pripravila “Chuť od naty“