Rukolový dip
Milujem nátierky a rôzne dipy, a ak sú aj zdravé a výživné, nikdy neodolám. Do tohto rukolového dipu si môžete jednoducho namáčať vašu obľúbenú zeleninu alebo ho dať ako prílohu ku grilovanej zelenine či pečeným zemiakom.
Na Rukolový díp potrebujeme:
1 hrnček nepražených, nesolených kešu orechov (aspoň 2 hodiny namočené vo vode)
2 hrnčeky rukoly
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice rastlinného droždia Yeast
2 čajové lyžišky prášku z morskej riasy Kelp (riasu kelp používam ako náhradu soli)
Do mixéra vložíme kešu orechy, rukolu, cesnak a olivový olej a do hladka rozmixujeme. Potom primiešame nutričné kvasnice Yeast a prášok z morskej riasy Kelp tak, aby nám vznikla jednotná a hladká zmes. Môžme dať na chvíľu stuhnúť do chladničky, alebo hneď konzumovať.