“Tofunica” s hubou Shiitake
Jednoduché a rýchle jedlo, pripravené z pár ingrediencií, ideálne ako teplá večera. Vždy ho môžete obohatiť niečím, na čo máte práve chuť. Ja som pridala hubu Shiitake, čím získala moja “tofunica” (praženica) výbornú hubovú chuť.
Na hubovú “tofunicu” potrebujeme:
180 g lahôdkového tofu
2 polievkové lyžice Provitality Shiitake prášku (prípadne Maitake)
1 cibuľa
Olivový olej
Cibuľu na drobno nakrájeme a dáme osmahnúť na olivový olej, ktorý sme si predhriali na panvici. Kým sa cibuľa praží, v miske si vidličkou rozpučíme tofu na drobno, pridáme prášok Shiitake a premiešame . Keď máme cibuľu do zlatista opraženú, pridáme k nej popučené tofu. Všetko spolu dobre premiešame a asi 3 minútky na panvici pražíme. Takto hotovú praženicu podávame s chlebíkom, alebo čerstvou zeleninou podľa chuti.